Archief      Contact      Links      Sitemap   
     

 
Wittemer Allee 32 • 6286 AB Wittem • +31 (0)43 450 1741 •  info@kloosterwittem.nl
    Klooster Wittem - Tentoonstellingen

 

Scriptum

Expositie met werk van Hans Kuijs

 

De uit Leveroy afkomstige kunstenaar Hans Kuijs heeft al vaker geëxposeerd in de monumentale Kloosterbibliotheek. In de loop der jaren heeft hij een bijzondere affiniteit gekregen met deze historische plek. Hij voelt zich dan ook vereerd om als een historisch monumentum de laatste expositie te verzorgen die daar vanuit Klooster Wittem georganiseerd wordt. Vandaar ook de titel van deze expositie: ‘Scriptum’.

 

‘Scriptum’ - inscriptie is het achterlaten van schrift of beeld op en /of in vaste ondergrond, zoals steen, hout of papier. De kunstenaar brengt hierbij nog een drager in: de inscriptie van gebeurtenissen vastgelegd in het brein. Veel gaat er verloren in de tijd door oorlogen en geweld. 

Monumenten ooit opgericht in een cultuur ter herinnering aan belangrijke gebeurtenissen worden in de tijd vernietigd. Maar een inscriptie blijft altijd overeind en dat is wat er in het brein gegrift is. Daar is het terecht gekomen, ontwikkeld door de waarneming in het persoonlijke, de omgeving waarin je verblijft en de mondiale gebeurtenissen.  

Het werk wat in deze expositie getoond wordt, is de afspiegeling van zo'n inscriptie. Dat zal ook te zijner tijd geheel of gedeeltelijk verdwijnen; alleen over datgene wat in het brein gekerfd staat, zullen wij zeggenschap blijven houden - terwijl je daar ook al vraagtekens bij kunt stellen. 

Op 4 augustus is er gelegenheid om met de kunstenaar Hans Kuijs een rondgang te maken door zijn tentoonstelling en een gesprek te voeren over de kunstwerken. Aanvang 14 uur.

 

Data & tijd: alle zondagen tot en met 25 augustus van 13.30 tot 16.30 uur;

Plaats: Kloosterbibliotheek Wittem

Entree: vrije gift

 


Afrika Anders

expositie met Afrikaanse beelden in de Kloostertuin

 

De stichting Afrika Anders is voortgekomen uit het Afrikacentrum in Cadier en Keer en brengt de Afrikaanse

cultuur onder de aandacht van een breed publiek.

In de Kloostertuin verzorgt de stichting een permanente expositie van Afrikaanse beelden, vervaardigd door kunstenaars uit Zimbabwe zoals Daina Nyakudya, Tago Tazvitya en Richard Kambuzuma. De beelden zijn te koop bij de stichting en de opbrengst komt ten goede aan de leefgemeenschap van deze kunstenaars. Meer informatie is te vinden op www.afrika-anders.nl.

De Kloostertuin is dagelijks vrij toegankelijk.

 

21 jul  Expositie - Scriptum - met werk van Hans Kuijs    
28 jul  Expositie - Scriptum - met werk van Hans Kuijs    
04 aug  Expositie - Scriptum - met werk van Hans Kuijs    
11 aug  Expositie - Scriptum - met werk van Hans Kuijs    
18 aug  Expositie - Scriptum - met werk van Hans Kuijs    
25 aug  Expositie - Scriptum - met werk van Hans Kuijs