Archief      Contact      Links      Sitemap   
     

 
Wittemer Allee 32 • 6286 AB Wittem • +31 (0)43 450 1741 •  info@kloosterwittem.nl
    Klooster Wittem - Activiteit

NB: Deze activiteit is reeds voorbij
 

Russisch-Oekrainse volksmuziek

georganiseerd door Cultuurfonds Wittem

 

Soms vinden we het als CultuurFonds Wittem wel eens leuk om een beetje ondeugend te zijn. Zeker nu de verhoudingen tussen Rusland en Oekraïne al enkele jaren op scherp staan en juist ook ons land daar de wrange vruchten van heeft geplukt, leek het ons bijzonder om een concert te organiseren waarin we kunnen laten zien dat muziek verbroedert. Want in beide landen, Rusland en Oekraïne, is er een echt ongelooflijke schat aan prachtige volksmuziek aanwezig. 

Uit Oekraïne werkt Volodymyr Kurylenko mee, de virtuoze bajanspeler die overal ter wereld furore maakt, maar regelmatig terugkeert naar Maastricht. Uit Armenië is sopraan Lilit Satie afkomstig; zij woont inmiddels alweer vele jaren in onze regio en werkt mee aan verschillende grote producties in binnen- en buitenland; verder treedt ze op bij diverse kamermuziekensembles.

Violist en zanger Rauf Bermann groeide op in Baku, dat toen nog bij de Sovjet-Unie hoorde. Hij studeerde in Moskou en kwam daarna naar Nederland. Rauf was verbonden aan het Operahuis in Maastricht en werkt bij diverse ensembles. Pianiste Sophia Shapiro tenslotte werd in Rusland geboren en studeerde aan het vermaarde muziekinstituut van Odessa. Ze woont al sinds 1978 in ons land. Ook zij speelt in meerdere ensembles.

Het viertal heeft speciaal voor deze avond een afwisselend programma gemaakt, waarin de muzikanten als kwartet, maar ook als duo of trio optreden. De bezetting met viool, piano, bajan/accordeon en zang maakt het mogelijk om de grote rijkdom van de volksmuziek uit Rusland en Oekraïne volledig tot zijn recht te laten komen. 


Reserveren bij de receptie 043 450 1741 of Jef Brauers 06 1021 2183.datumdonderdag 01 juni 2017 om 20:00 uur
prijs€ 13,00