Archief      Contact      Links      Sitemap   
     

 
Wittemer Allee 32 • 6286 AB Wittem • +31 (0)43 450 1741 •  info@kloosterwittem.nl
    Klooster Wittem - Activiteit

NB: Deze activiteit is reeds voorbij
 

Internationaal Korenconcert

 

In het kader van het internationaal korenfestival Cantarode verzorgen ook dit jaar weer twee absolute topkoren een concert in de Kloosterbibliotheek Wittem. Op vrijdag 31 mei zijn in Wittem te gast het gemengd koor Vozrozhdenie uit Moskou en het Kamerkoor van de Muziekhogeschool uit Detmold (Duitsland). De concertavond begint om 20.00 uur, de entree is 13 euro. Kaartreserveringen kunnen worden gedaan via 043 450 1741 of Jef Brauers  jbrauers@ziggo.nl


Vozrozhdenie (dat renaissance betekent)  werd in 1994 opgericht bij gelegenheid van de herbouw van de kathedraal van Christus-Verlosser in Moskou. Het koor werd opgericht met het nadrukkelijke doel om de Russische zangcultuur te laten herleven. Het koor, dat onder leiding staat van  Marina Kuznetsova, nam deel aan vele festivals en concoursen en zong in vrijwel alle beroemde kathedralen in Europa. Vozrozhdenie is gespecialiseerd in a capellamuziek in verschillende muziekstijlen, van gewijde en klassieke muziek tot moderne muziek en jazz.

Het Kamerkoor van de Muziekhogeschool in Detmold telt zo’n veertig leden. Het ensemble wil ambitieuze koormuziek brengen van de renaissance tot hedendaagse muziek. Het koor bestaat uit zangers met een gevarieerde achtergrond: studenten voor muziekeducatie, kerkmusici, orkestmusici, technici en studenten musicologie. Het Kamerkoor nam met succes deel aan diverse prestigieuze internationale koorwedstrijden. De muzikale leiding is in handen van professor Anne Köhler, hoogleraar koordirectie.   


datumvrijdag 31 mei 2019 om 20:00 uur
prijs€ 13,00