Archief      Contact      Links      Sitemap   
     

 
Wittemer Allee 32 • 6286 AB Wittem • +31 (0)43 450 1741 •  info@kloosterwittem.nl
    Klooster Wittem - Overnachten in het klooster

Overnachten in het klooster is 'logeren in licht'

 

Ingebed in het glooiende landschap van Zuid Limburg ligt Klooster Wittem, al eeuwen een gastvrije pleisterplaats voor de ziel maar vooral bekend als bedevaartsoord voor de Heilige Gerardus. Een oase van rust in een niet alledaags klooster.

 

De eenvoud van het leven kenmerkt zich in de ruime gastenkamers met een praktische inrichting, uit de tijd dat paters redemptoristen alle kamers nog zelf bewoonden. Iedereen die zich thuis voelt in de stilte van het zijn, zal de soberheid en warmte van Klooster Wittem waarderen.

 

Logeren in het licht van Wittem
Pelgrims, rustzoekers en andere levensreizigers kunnen bij ons logeren. In het licht van Wittem, waar altijd kaarsen branden bij de Heilige Gerardus en Maria van Altijddurende Bijstand. Een prachtige plek voor mensen die bewust bezig zijn met hun leven, levenspad of op zoek zijn naar nieuwe inzichten. Dat kan in de stilte van het alleen zijn maar ook in de warme nabijheid van anderen.

 

Puur en gastvrij
Elk gastenverblijf heeft een douche, toilet en wastafel met warm en koud stromend water. Centraal op de gang is de gezamenlijke huiskamer met zithoek, TV en keuken. Uw ontbijt staat klaar in de Refter waar u gezeten op een eikenhouten bankje de sfeer van het vroegere kloosterleven ervaart. In het hele klooster en dus ook op de gastenkamers, is overigens gratis WIFI.

 

Het idyllische Heuvelland
De kerk, kapellen en kloostertuin zijn  vrij toegankelijk net als de Kloosterboekwinkel. Naast de dagelijkse vieringen in kerk en kapellen zijn er culturele activiteiten in de Kloosterbibliotheek. Het omringende 5-sterrenlandschap, met romantische dorpjes en sfeervolle eet- en drinkgelegenheden, nodigt uit tot wandelen en fietsen. Maastricht, Heerlen en Aken liggen op nog geen half uurtje rijden (ook met een goede busverbinding) en het boeiende stadscentrum van Luik bereikt u in 45 minuten. 

 

Gespreid bedje
Klooster Wittem is grotendeels toegankelijk voor rolstoelgebruikers maar heeft geen speciale kamers voor minder valide gasten. Alle kamers zijn met de lift bereikbaar. Aan de voorzijde is een bushalte en een groot (gratis) parkeerterrein. Roken is niet toegestaan en huisdieren zijn niet toegestaan.

Prijzen variëren van € 30 tot € 40  p.p. exclusief toeristenbelasting en inclusief ontbijt en bed- en badlinnen.

 

Reserveren en adres

Reserveren kan per e-mail via overnachten@kloosterwittem.nl of even bellen met de receptie op 043 450 1741. De kloosterreceptie is elke dag open van 09.00 tot 17.00 uur, en op zondag vanaf 08.30 uur.

 

Zie ook de aparte folder.