Gerardus Magazine 2018-1

2018-1

TEN SLOTTE

Diverse berichten

VIERINGEN IN WITTEM


Zaterdag: 19.00 uur: Kringviering van Woord en Gebed
Zondag:Eucharistievieringen om 09.00 uur, 11.00 uur en 18.00 uur

Door de week:
08.00 uur: Morgengebed; op dinsdag en donderdag gevolgd door een eucharistieviering
12.00 uur op elke donderdag: Rozenkransgebed voor de vrede
18.00 uur: Vesperviering

Weekend 27/28 januari:In de Gebedsweek voor de Eenheid wordt de preek op zaterdagavond in Wittem verzorgd door ds. Harrie de Reus; en op zondag om 10.00 uur in de protestantse kerk van van Gulpen door pastor Jeroen de Wit van Wittem.

Vrijdag 2 februari:8.00 uur eucharistieviering op het Feest van de Opdracht van de Heer (Maria Lichtmis) met de kaarsenzegening. Na afloop (voor wie wil) de Blasiuszegen.

Woensdag 10 februari, Aswoensdagom 08.00 eucharistieviering en 19.00 uur gebedsdienst, met in beide vieringen de wijding van as en het opleggen van het askruisje. Begin van de Veertigdagentijd.

Kerk en kapellen zijn elke dag open van 08.00 uur tot na de laatste viering (door de week: 18.15 uur).


VASTEN EN BIODANZA


Een bijzonder weekend (23-25 februari) in de Veertigdagentijd in en rond Klooster Wittem. ‘Vasten en dansen’ op weg naar de lente en naar Pasen, met workshops, vieringen in de kloosterkapel, een vastenen een solidariteitsmaaltijd en een stiltewandeling. Georganiseerd door Paul ten Hacken, pastor in de Jonge Kerk Roermond. Zie www.biodanzareizen.nl


PELGRIMSWANDELINGEN IN 2018


• Donderdag 1 februari: Brigidatocht.Vroege ochtendwandeling van 12 km op het jaarfeest van Sint-Brigida, beschermheilige van het vee. Start 07.00 u. in Wittem; mogelijkheid tot aansluiten om 09.00 u. in Margraten (halfweg). Tegen 11.00 u. aankomst in Noorbeek voor de viering met zegening van water en brood. Om 13.00 u. wandeling terug naar Wittem via het Gulpdal, Landsrade en de Gulperberg. Of met bus (lijn 57) rechtstreeks terug (uurdienst).

Meer informatie over deze en overige tochten in 2018 staat in de SPV-jaarfolder: www.spvlimburg.nl.

• 22, 23 en 24 maart: drie inspirerende wandeldagenin het kader van de Vastenactie in het verrassend groene hart van Nederland (rond Bodegraven en Woerden). Vraag de folder aan in Wittem of via www.vastenactie.nl

• 17-23 september: Peerkepad. Zeven dagen op pelgrimstocht o.l.v. pater Henk Erinkveld; dit jaar vanuit het heiligdom van de zalige Petrus Donders (Tilburg- Noord) via de Kempen en Belgisch Limburg naar het pelgrimsoord van Sint Gerardus in Wittem in het Limburgse Heuvelland.
Vraag de folder aan via www.peerkepad.nl of bij de receptie van Klooster Wittem.


DE CLEMENSPOORT, GENT (B)


Op deze nieuwe leef-, vormings- en inspiratieplek van de redemptoristen in Gent (B) houdt de Effatagemeenschap elke zaterdagavond om 18.30 uur een viering in de kerkzaal ‘De Parel’, waar iedereen welkom is, ook voor koffie erna. De Clemenspoort maakt deel uit van het nieuwe gebouwencomplex achter het station Sint-Pieters (Overwale).
Zie www.clemenspoort.be. 
Licht voor onze doden

Wij gedenken onze overledenen tijdens de eucharistieviering in Wittem op zondag 18 februari om 9.00 uur:

Boortmeerbeek Mw. I. Delaet. Eijsden Mw. H. Karel- Gielissen. Groesbeek Mw. W.E. Thissen-Janssen. Helmond Dhr. H. Hafkenscheid. ’s-Hertogenbosch Mw. M. Tamis- Prick. Hulsberg Mw. M.C. Paffen-Steinbusch. Maastricht Mw. M. Theunissen. Oldenzaal Dhr. G.A Christenhusz. Oss Dhr. H. Timmers. Valkenburg Mw. J. Laval-Dresen. Valkenswaard Dhr. P.H. Maas.