Gerardus Magazine 2018-3

2018-3

Van de redactie

Lente!

Ik zet wel een uitroepteken achter ‘lente’, maar als ik dit schrijf – twee weken voor Pasen – is het snijdend koud en is er pas nog sneeuw gevallen. Dit Gerardus Magazine valt bij u ná Pasen in de bus. Hopelijk is het dan lente!

Maar een lentegevoel hangt niet alleen af van het weer. De zon kan schijnen, maar verdriet om een ziekte of het verlies van een dierbare kan het leven donker kleuren. Maar ‘soms breekt Gods licht door in mensen’, schrijft Mechtild Németh. U kent haar wellicht nog van de bijdragen die ze schreef als redactielid; nu neemt ze soms nog de pen ter hand om te beschrijven hoe Jezus mensen bemoedigt om het vertrouwen in het leven niet op te geven. Ze leest met ons een verhaal uit het Marcusevangelie: een vrouw die tevergeefs veel geld heeft uitgegeven aan een hele reeks dokters kan weer opstaan en verder gaan; zo ook een jong meisje dat ten dode is opgeschreven. 
Dat laatste verhaal is ook uitgetekend door de kunstenaar Wim Johannesma, te zien op een expositie in Wittem. Marianne Debets schrijft erover. 


Andere verhalen in deze uitgave vertellen hoe mensen anderen helpen om te blijven vertrouwen en bij elkaar een lentegevoel kunnen aansteken. Of het nu is als vrijwilligster in een vluchtelingenkamp op Lesbos, of als redemptorist-missionaris onder arbeidsmigranten aan de rand van Indonesië. “Want niet wie eieren raapt heeft Pasen in zich, maar wel wie ze uitdeelt”, schrijft Harrie Brouwers als conclusie in zijn klein paasverhaaltje. Lente
en Pasen wordt het daar waar mensen voor elkaar het leven zonnig maken. En we hopen natuurlijk dat ook de andere artikelen een zonnig lentegevoel zullen oproepen! 


Eind mei kunt u weer een nieuwe Gerardus Magazine verwachten!

p. Henk Erinkveld C.Ss.R