Gerardus Magazine 2021-3

2021-3

En dan dit nog

Mededelingen

Verbouwing Gerarduskapel 

 

Momenteel wordt de voormalige Gerarduskapel verbouwd tot kloosterreceptie, boekwinkel en een ontmoetingsruimte 
(‘Scala’ geheten). Tot Hemelvaart of Pinksteren is de Gerardus­devotieruimte niet bereikbaar en staat zijn beeld in de kerk. De ronde Mariakapel is tijdelijk ook alleen bereikbaar via deze kloosterkerk. U kunt de voortgang van de verbouwing volgen op www.kloosterwittem.nl/nieuw.


Vieringen in wittem 

- Op zaterdag is er een ‘kringviering’ van Woord en Gebed om 19.00 uur; en op zondag zijn er eucharistieveringen om 09.00, 11.00 en 18.00 uur.  
- Door de week is er om 08.00 uur een ochtendgebed; op dinsdag en donderdag gevolgd door een eucharistieviering. Op donderdag om 12.00 uur is er rozenkransgebed.


Voorjaarsprogramma 

- Met groepsactiviteiten moeten we nog terughoudend zijn. Coronaproof kan men alleen of in gezinsverband korte pelgrimswandelingen maken, zoals de Wittemse rugzakwandeling of de envelopjeswandeling, een ontdekkings- en inspiratietocht. 
- Slechts tien mensen kunnen meedoen aan een fiets­pelgrimage van 5 tot en met 8 juli van Wittem via Mariaplekjes naar het Kruiswegpark in Roermond (en terug). 
- Tot en met oktober zijn er op woensdag- en zaterdagmorgen van 11.00 tot 13.00 uur rondleidingen door kerk en klooster van Wittem (indien de coronamaatregelen dat toestaan).
- Op zaterdag 22 mei is van 14.00 tot 16.00 uur de jaarlijkse pinksterlezing, dit keer verzorgd door André Roes, auteur van ‘Maria. Pleidooi voor een barmhartige en vreugdevolle Kerk’, een van de ‘boekentips’ op blz 14. 

 

Wittem in coronatijd

Op onze site kunt u lezen of en hoe de coronamaatregelen van invloed zijn op nevenstaande activiteiten en op de openingstijden van receptie en kloosterboekwinkel. En als nog steeds maximaal 30 mensen de vieringen mogen bezoeken, dan is voor de zondagse vieringen van 09.00 en 11.00 uur vooraanmelding nodig. De viering van  11.00 uur kan men digitaal bijwonen via www.kloosterwittem.nl/live.


Geen Gerardusreis… 

Misschien is op zich in oktober 2021 weer een grotere reis mogelijk, maar vanwege de lange voorbereidingstijd moesten we samen met het Huis voor de Pelgrim toch besluiten om de reis naar het Land van Alfonsus en Gerardus een jaar uit te stellen… Heel jammer.


… maar pelgri-mini’s 

In plaats van meerdaagse bedevaarten zijn er wel aangepaste minibedevaarten van één dag in Nederland en België, coronaproof met maximaal 20 deelnemers; zonder groepsvervoer heen en terug. Het aanbod is dus alleen een programma ter plekke, maar wel boeiend: met een rondleiding, soms een documentaire of een kleine wandeling en steeds een sfeervolle liturgieviering en een smakelijke lunch! 
- Woensdag 12 mei: Klein-Lourdes, Tienray 
- Dinsdag 25 mei: Amelberga/Abdij Lilbosch/Edith Stein, Echt-Susteren
- Woensdag 26 mei: O.L.Vrouw Banneux (Ardennen)
- Donderdag 3 juni: Pater Karel, Munstergeleen
- Woensdag 23 juni: St.Gerardus/Maria, Wittem
- Donderdag 8 juli: Peerke Donders, Tilburg
- Dinsdag 20 juli: O.-L.-Vrouw ter Nood, Heiloo
Meer info op de website www.huisvoordepelgrim.nl of bel tijdens de kantooruren +31 43 3215715.