Gerardus Magazine 2021-4

2021-4

En dan nog dit...

Toen deze Gerardus naar de drukker ging, was nog onbekend welke coronamaatregelen er vanaf juni gelden. Kijk op www.kloosterwittem.nl  voor nadere informatie over onze activiteiten en of  (en hoe) ze doorgang kunnen vinden!

 

Verbouwing Gerarduskapel 

Gelukkig ondervinden de bouwactiviteiten weinig last van corona. De inbouw van de receptie en kloosterboekwinkel in de voormalige Gerarduskapel vordert gestaag. Vanaf Hemelvaart kunnen weer kaarsen ontstoken worden bij Sint-Gerardus in de vertrouwde devotiekapel aan de voorkant. De ronde Mariakapel is voorlopig alleen toegankelijk via de kloosterkerk. U kunt de voortgang van de verbouwing volgen op 
www.kloosterwittem.nl/nieuw.

 

Vieringen in wittem 

- Op zaterdag is er om 19.00 uur een ‘kringviering’ van Woord en Gebed; en op zondag zijn er eucharistieveringen om 09.00, 11.00 en 18.00 uur 
- Door de week is er om 08.00 uur een ochtendgebed; op dinsdag en donderdag gevolgd door een eucharistieviering. Op elke dinsdag is er om 12.00 uur een ‘Twaalvuurtje’: midden op de dag tien minuten van stilte, muziek en bezinning. Op elke donderdag is er om 12.00 uur rozenkrans­gebed.
- Zolang voor vieringen een maximum geldt van dertig deelnemers is voor de zondagsvieringen van 09.00 en 11.00 uur voorinschrijving noodzakelijk via onze website of telefonisch. De viering van 11.00 uur kan men digitaal bijwonen via www.kloosterwittem.nl/live.


Activiteiten in juni /begin juli 

- Regelmatig zijn er zondagmiddagen tussen 14 en 16 uur inloopconcerten: muziek door plaatselijke solisten en kleine ensembles, met  bezinnende teksten tussendoor.
- Tot en met oktober is er op woensdag- en zaterdagmorgen om 11.00 uur een rondleiding door kerk en klooster van Wittem. Ook hier geldt: onder coronavoorwaarden, en dus is voorinschrijving noodzakelijk!
- Op zondag 13 juni is het de feestdag van de H.Antonius van Padua, de heilige die je te hulp komt als je iets kwijt bent… Onder het motto ‘zoeken en vinden’ is er ’s middags een kinderspeurtocht door de kloostertuin; bij de receptie kunnen ze de gegevens daartoe krijgen.
- De eendaagse bedevaart naar Wittem op woensdag 23 juni is nog niet volgeboekt. Informatie en inschrijving voor deze en andere in de vorige ‘Gerardus’ aangekondigde  minipelgrimini’s  is verkrijgbaar bij het Huis voor de Pelgrim: www.huisvoordepelgrim.nl of tel (0031)-(0)43-3215715.
- Op zondag 27 juni is het jaarfeest van Onze-Lieve-Vrouw van Altijddurende Bijstand. Naast de eucharistievieringen van 09.00, 11.00 en 18.00 uur is er een extra viering om 12.15 uur. Daar sluiten de pelgrims zich bij aan die om 09.00 uur vertrokken zijn voor de 8 km lange bezinningswandeling vanaf de Mariakapel, Rode Put, te Simpelveld (opgave bij nan.paffen@kloosterwittem.nl) .  
- Op zondag 11 juli is het feest van de H.Benedictus. Om 14.00 uur begint in Wittem een wandeling naar de benediktijnen­abdij in Mamelis/Vaals waar men kan deelnemen aan een ontmoeting met een van de monniken en aan de Latijnse vespers van 17.00 uur. Daarna met de bus terug naar Wittem of te voet. Opgave bij h.erinkveld@redemptoristen.nl

 

PeerkePad in 2022

Menigeen ziet ernaar uit om weer samen op pad te mogen gaan. Dat blijkt uit het feit dat de fietspelgrimage naar het Kruiswegpark in Roermond, van 5 t/m 8 juli, is volgeboekt. Dat geldt ook voor de twee wandelweken ‘PeerkePad’ in september a.s., van Tilburg naar Wittem. Inmiddels zijn ook al aanmeldingen binnen voor de pelgrimswandelweken in april en mei 2022. Zie www.peerkepad.nl

 

MARIA-KAARSENACTIE 2021

Zet ook dit jaar Onze-Lieve-Vrouw van Altijddurende Bijstand op haar feestdag (27 juni) in een zee van licht! Bestel een noveenkaars door € 5,- of meer (*) te storten op bank.nr NL96 INGB 0001 0424 00 (voor België BE33 6555 1046) en vermeld ‘Een kaars voor…’ (noem intentie). Of bestel uw kaars via www.kloosterwittem.nl/Maria. Kaarsen die vóór 19 juni (begin noveen) besteld zijn, maken we aan na de kringviering van 19.00 uur in de speciaal ingerichte Mariakapel in de kloostertuin.
(*) Met een extra gift steunt u de voortgang van Pelgrimsoord Klooster Wittem. Dank u!