Gerardus Magazine 2019-1

2019-1

TEN SLOTTE

Mededelingen

Vieringen in Wittem


Zaterdags: 9.00 uur: Kringviering van Woord en Gebed
Zondags: Eucharistievieringen om 09.00 uur, 11.00 uur en 18.00 uur


Door de week:
08.00 uur: Morgengebed; op dinsdag en donderdag gevolgd door een eucharistieviering.
12.00 uur op elke donderdag: Rozenkransgebed voor de vrede
18.00 uur: Vesperviering


Weekend 19/20 januari: Jaarfeest van de zalige Petrus Donders. Om 11.00 uur wordt de viering opgeluisterd door het Caraïbisch koor Together.
Weekend 2/3 februari: Feest van de Opdracht van de Heer (Maria Lichtmis) met de kaarsenzegening. Na afloop kan men de Blasiuszegen ontvangen.
Weekend 26/27 januari: de vieringen staan in het teken van de Internationale Gebedsweek voor de Eenheid. In de kringviering van zaterdag 19.00 uur preekt ds Harrie de Reus (Protestante Gemeente Maastricht-Heuvelland).  


Kerk en kapellen zijn elke dag open van 08.00 uur tot na de laatste viering (door de week: 18.15 uur).




Pelgrimswandelingen in 2019


De Stichting Pelgrimswegen & Voetpaden organiseert dit jaar weer een tiental pelgrimswandelingen in en rond Nederlands Limburg, waaronder ook enkele kortere voor de minder geoefende wandelaar (7 tot 10 km). Deze en andere pelgrimswandelingen staan in de jaarfolder 2019, die in Wittem gratis is te verkrijgen, maar die men ook kan downloaden via
www.spvlimburg.nl.


De komende weken staan twee bijzondere wandelingen op het programma:
• Op donderdag 17 januari (Feest H.Antonius-abt) sluit de Laurentiusparochie van het 1000-jarige Bemelen (bij Maastricht) het jubileumjaar af met een pelgrimswandeling vanuit Valkenburg via Houthem naar Bemelen (8 km) waar de H.Antonius ‘van het varken’ vereerd wordt. Start: 08.30 u. in de Nicolaas- en Barbarakerk te Valkenburg. Om 11.00 u. is er een feestelijke eucharistieviering in Bemelen met de zegening van Sint-Tuënisbrood’. Daarna ‘winterkermis’. Men kan met de bus rechtstreeks terug (uursdienst) of te voet  via een andere route (7 km). Info: www.laurentiusparochie.nl
• Op vrijdag 1 februari is de Brigidatocht (12 km). Een klassieker op de vroege ochtend op het jaarfeest van Sint-Brigida, beschermheilige van het vee. Start 07.00 u. in Wittem; mogelijkheid tot aansluiten om 09.00 u. in Margraten (halverwege). Om 11.00 u. viering in Noorbeek met zegening van water en brood. Om 13.00 u. wandeling van 13 km terug naar Wittem via het Gulpdal. Of met de bus rechtstreeks terug (uursdienst).




Meerdaagse pelgrimstochten in 2019


• Maandag 13 tot en met vrijdag 17 mei: Gerardustocht. Een vijfdaagse fietspelgrimage (285 km) van Wittem naar het Gerardusoord Weebosch (Bergeijk) en terug, begeleid door bedevaartpastor Nan Paffen. Overnacht wordt er in kloosters in Sittard, Weert en Postel (B) en in een hotel in Roosteren. Informatiefolders liggen klaar bij de kloosterreceptie of mail nan.paffen@kloosterwittem.nl.
• Zondag 1 tot en met zaterdag 7 september: Peerkepad. Zevendaagse wandeling (160 km) van de heilige Gerardus in Wittem naar zijn zalige medebroeder Petrus Donders in Tilburg, door het Geul- en Maasdal en door de Belgisch en Brabantse Kempen. Vraag de informatiefolder en het opgaveformulier aan bij de begeleider van de tocht: h.erinkveld@redemptoristen.nl




Clemenspoort Gent (B)   


• In dit centrum van de redemptoristen aan de achterzijde van het St.-Pietersstation is er elke zaterdag in de kerkzaal ‘De Parel’ om 18.30 uur een viering met het Effatakoor.
• Een boeiende avond is er ongetwijfeld op vrijdag 18 januari om 20.00 uur: een comedyshow met Koen Dewulf. Hij is één van de rijzende sterren in het Vlaamse cabaret.
• Kijk voor alle activiteiten in 2019 op www.clemenspoort.be.