Gerardus Magazine 2019-3

2019-3

VAN DE REDACTIE

Paard of ezel?

Als alles goed is, valt dit nummer van het Gerardus Magazine nog vóór Palmzondag bij u in de bus. Mechtild Németh schrijft over het evangelieverhaal van die zondag: de intocht van Jezus in Jeruzalem. Hij wordt ingehaald als de nieuwe koning; maar feitelijk zijn zijn dagen geteld...
De machtigen der aarde gaan graag te paard. Een stad of land eert zijn grote mannen van weleer met een standbeeld. Hoe vaak staan ze niet gezeten op een paard? Het is dan ook veelbetekenend dat Jezus niet op een paard, maar op een ezel Jeruzalem binnenrijdt. Leest u maar dat eerste boeiende artikel over deze ‘koning in dienstbaarheid’ die moet huilen omdat zijn boodschap wordt afgewezen en mensen hun onheil tegemoet gaan.

Deze uitgave is strikt genomen geen paasnummer, maar dat wat wij met Pasen vieren, vinden wij wel terug in verschillende bijdragen. De rode draad is, dat wij mensen dromen van van een leven vol toekomst en geluk, maar dat we stuiten op de weerbarstigheid van het bestaan. Goede Week en Pasen staan enerzijds voor lijden en dood, maar anderzijds voor onze overtuiging dat Leven uiteindelijk sterker is dan de dood. In die zin wensen wij u een zinvolle Goede Week en een Zalig Pasen!

Ten slotte nog dit. Niet alleen met dit magazine, maar ook door concrete activiteiten wil Klooster Wittem een pelgrimsoord zijn, een ‘pleisterplaats voor de ziel’. We nodigen u graag uit om Klooster Wittem te bezoeken. Wat er dit voorjaar te doen is, leest u op de laatste pagina’s. Nog veel meer informatie staat op onze site www.kloosterwittem.nl.  
U wordt ook uitgenodigd om als pelgrim met ons uit te trekken naar andere pelgrimsoorden. In deze uitgave leest u over een pelgrimsreis naar Suriname, het land van Peerke Donders. En van 13 t/m 18 oktober dit jaar is er weer de unieke kans om mee te gaan naar het land van Gerardus. We sturen u graag een gratis reisbrochure met alle informatie daarover.

Eind mei zijn we weer bij u met een nieuw Gerardus Magazine.

P. Henk Erinkveld C.Ss.R.