Gerardus Magazine 2019-4

2019-4

Wittemse pelgrimstochten

Te land, ter zee en in de lucht

Dit en volgend jaar worden door Klooster Wittem weer verschillende pelgrimsreizen georganiseerd: per vliegtuig, trein en bus, en ook per fiets en te voet. U bent van harte welkom!

◆ Volgeboekt is al de zevendaagse voettocht ‘Peerke­Pad’ van de heilige Gerardus naar de zalige Peerke Donders, van Wittem naar Tilburg, van 1 tot 7 september a.s. Deze staat o.l.v. pater Henk Erinkveld. Als u interesse hebt in PeerkePad, laat ons dat vrijblijvend weten. Hoe meer belangstelling er is, hoe groter de kans dat in het voorjaar van 2020 een herhaling volgt!

◆ De pelgrimsreis waar nog plaatsen voor vrij zijn, is de zesdaagse vlieg/busreis van 13-18 oktober 2019 naar het Land van Gerardus. Uniek is niet alleen het spectaculair mooie landschap, maar ook het jaarfeest van Sint Gerardus (16 oktober) in uitbundig Zuid-Italiaanse sfeer! Pater Henk Erinkveld gaat mee en Sabine Gerardts van de pelgrimsreisorganisatie ‘Huis voor de Pelgrim’. Daar kunt u een reisbrochure aanvragen: info@huisvoordepelgrim.nl; maar die ligt ook bij de kloosterreceptie in Wittem voor u klaar.

◆ De reis naar Suriname in februari j.l was weer zo’n succes dat een herhaling niet kan uitblijven: van 6 tot 17 februari 2020. U maakt kennis met een vriendelijk land en prachtige tropische natuur. Hoogtepunt is de bedevaart naar het afgelegen voormalige kamp Batavia waar pater Petrus Donders het leven deelde met uitgestoten melaatsen. Wie er vanuit Wittem de reis begeleidt, daar wordt nog om gevochten… Ook andere details volgen nog. We garanderen u wel een onvergetelijke reis!

◆ In 2020 is het 200 jaar gelden dat de H.Clemens Maria Hofbauer overleed. Een goede reden om dan zijn graf en andere herinneringsplekken  te bezoeken in Wenen;  en ook Tasovice en Znojmo, niet  ver daarvandaan, net over de Tsjechische grens, waar hij zijn jeugd doorbracht. Van 1 tot en met 7 oktober 2020 is een busreis gepland, waarbij natuurlijk ook de mooiste plekjes in Wenen en onderweg de plaatsen Passau en Stift Melk worden bezocht.  Het programma staat nog in de steigers, maar wilt u tijdig nadere informatie, laat ons dat weten!
Dat geldt ook als u zou voelen voor een treinreis naar Wenen al in het voorjaar 2020, waarin een vierdaagse voettocht van Wenen naar Tasovice/Znojmo (plm 100 km) centraal staat.

◆ Bedevaartpastor Nan Paffen-Russel maakt elk jaar een meerdaagse groepspelgrimstocht per fiets. Deze maand was dat een vijfdaagse tocht ‘van Gerardus naar Gerardus’: van Wittem naar Weebosch/Bergeijk. Bij voldoende belangstelling  kunt u ook volgend jaar met Nan een soortgelijke tocht langs pelgrimsoorden meefietsen.

Interesse? Laat ons dat weten (tel 0031 43 4501741) en wij sturen u informatie toe zodra die beschikbaar is!