Gerardus Magazine 2021-1

2021-1

En dan nog dit..

Vieringen in wittem 

- Op zaterdag is er een ‘kringviering’ van Woord en Gebed om 19.00 uur; en op zondag zijn er eucharistieveringen om 09.00, 11.00 en 18.00 uur. 
- Door de week is er om 08.00 uur een ochtendgebed; op dinsdag en donderdag gevolgd door een eucharistieviering. Op donderdag om 12.00 uur is er rozenkransgebed.
- Bijzondere vieringen. In het weekend van 16/17 januari: ‘Peerkezondag’; 23/24 januari: kanselruil met de Protestante Kerk Maas-Heuvelland (Gebedsweek voor de Eenheid).

 

Vanwege de coronacrisis mogen voorlopig maximaal 30 mensen de vieringen bezoeken. Voor de zondagsvieringen van 09.00 en 11.00 uur is daarom vooraanmelding nodig (per email of telefonisch). De zondagsviering van 11.00 uur kan men bijwonen via www.kloosterwittem.nl/live.


Jelle Wind directeur van ‘Redemptio’ 

 

De overgang naar een kleiner, maar voor de toekomst bestendig ‘Pelgrimsoord Klooster Wittem’ is bijna voltooid. De werkgemeenschap en de reorganisatie ervan werd in 2020 geleid door interim-directeur Han Willemsen. Jelle Wind (59 jaar) is door het bestuur van ’Redemptio’ per 1 januari benoemd tot nieuwe directeur. Hij maakt al vele jaren als geassocieerd lid van de redemptoristen, samen met zijn vrouw Ageeth Potma, deel uit van de kloostergemeenschap van Wittem, en is al zeer vertrouwd met de organisatie van Klooster Wittem. Hij heeft nu de taak om samen met de communiteit, medewerkers en vrijwilligers Klooster Wittem als pelgrimsoord en ‘Pleisterplaats voor de Ziel’ verder te versterken en uit te bouwen.

 

‘IK WAS VREEMDELING EN JULLIE HEBBEN MIJ OPGENOMEN’ 

Veel mensen geven gehoor aan deze bijbelse oproep en komen op voor vluchtelingen  die onder erbarmelijke omstandigheden in kampen, zoals in Griekenland, verblijven. Zij roepen de Nederlandse regering op om de belofte waar te maken om met name kinderen zonder ouders hier op te vangen. Op dit moment is onbekend of en hoe een voorgenomen wandelestafette van Wittem naar Den Haag vanaf zaterdag 9 januari door kan gaan, in verband met corona. Hoe dan ook: in Den Haag zal rond 22 januari een petitie worden overhandigd. Informatie over de petitie en de wandelestafette is te verkrijgen bij h.erinkveld@redemptoristen.nl


Gerardus Bier krijgt vierde broertje

Naast ‘blond’, ‘dubbel’ en ‘tripel’ heeft de Gulpener Bierbrouwerij nu ook een vierde variant van het Wittems Kloosterbier op de markt gebracht: een stevige ‘quadrupel’; exclusief bij Lidl-Nederland verkrijgbaar. Dankzij deze bieren maakt de brouwerij elk jaar een aanzienlijk bedrag over naar het klooster. 
De brouwerij kwam ook anderszins positief in het nieuws: op 25 november j.l. kreeg directeur Jan-Paul Rutten (zie interview in Gerardus 2019/7) door koningin Maxima in Amsterdam de prestigieuze Willem I-prijs uitgereikt voor duurzaam ondernemerschap. Aan de prijs is ook een bedrijfsbezoek van de koningin verbonden; vanwege corona is nog geen datum vastgesteld.
 

Twee keer PeerkePad in de nazomer 

We hopen over acht maanden weer in groepsverband te kunnen wandelen. Velen kijken ernaar uit; dat merken we aan de belangstelling voor PeerkePad. Er zijn twee pelgrimstochten gepland van Peerke Donders (Tilburg) naar Sint-Gerardus (Wittem). Beide identieke zevendaagse wandelingen zijn nu al half volgeboekt! Wandel mee met pater Henk Erinkveld vanaf zondag 5 september, of drie weken later vanaf zondag 26 september. Bij hem is meer informatie en een aanmeldformulier te krijgen: h.erinkveld@redemptoristen.nl of kijk op www.peerkepad.nl.