Gerardus Magazine 2021-6

2021-6

Van de redactie

Het vernieuwde Wittem

Binnenkort (her)opent ‘Pelgrimsoord Klooster Wittem’ haar deuren: de deur naar de oude, vertrouwde kloosterkerk én de deur naar de heringerichte voormalige Gerarduskapel met de receptie, de boekwinkel en de ontmoetingszaal ‘Scala’. Beide deuren geven ook toegang tot de devotiekapellen van de H.Gerardus, Onze–Lieve-Vrouw van Altijddurende Bijstand en de H.Clemens Maria Hofbauer. Over openingsactiviteiten, o.a. met een ‘Maand van de Pelgrim’ in oktober, zullen wij u berichten in de volgende Gerardus.
 
Een van de vernieuwingen is, dat activiteiten nog meer dan tot nu toe gedragen zullen worden door vrijwilligers, ondersteund door enkele beroepskrachten; zoals door Rasa de Zanger die  vrijwilligers werft, vormt en begeleidt. Zo heeft zich al een aantal mensen aangeboden om straks gastvrouw of gastheer te zijn in de ontmoetingszaal Scala. Ook op andere fronten hebben zich enthousiaste mensen gemeld om Klooster Wittem mee te dragen. Zo mochten we in ons redactieteam Myriam Steemers verwelkomen. Zij was als pastor werkzaam in diverse zorginstelling en biedt – nu ze gepensioneerd is – haar diensten aan in Wittem. Zij schreef boeken over spiritualiteit en gezondheidszorg, maar is van meer markten thuis. Dat bewijst ze in haar eerste bijdrage in deze ‘Gerardus’ over de roeping van de apostel Andreas. 

Daarmee zijn we bij de inhoud van de uitgave die voor u ligt. Het is weer een kleurige mix geworden van verhalen van en over boeiende mensen, verhalen soms met ernst, maar ook met lichte humor. We hopen dat ze in deze nog steeds zorgelijke tijden kunnen bijdragen aan een zomers gevoel van licht, ruimte en ontspanning. Of, zoals de foto op de voorkant zegt en ook Anja T’Kindt in het interview met haar: ‘Richt je naar de zon en word zelf zon!’

We zijn weer bij u terug eind september, met o.a. meer nieuws over het vernieuwde Pelgrims­oord Klooster Wittem.

Henk Erinkveld CSsR, Hoofdredacteur