Gerardus Magazine 2021-8

2021-8

Van de redactie

Géén goed nieuws

Is de titel op de voorkant geen vergissing? Goed nieuws? De opwarming van de aarde baart grote zorgen; het aantal coronaslachtoffers neemt weer toe. Nieuwe beperkende maatregelen moeten de  pandemie indammen. De vooruitblik op Advent en Kerst op de voorlaatste pagina is geschreven met de onzekerheid of het toch al uitgedunde programma in Wittem wel door kan gaan…
En de bladzijde ernaast meldt ook geen goed nieuws op persoonlijk vlak: onze ‘huisdichteres’ Ine Verhoeven is voor ons heel onverwacht overleden... Kortom: allemaal géén goed nieuws…

 

De afbeelding op de voorkant hebben we uitgekozen met het oog op de Advent. De engel Gabriël brengt aan Maria de boodschap dat zij moeder zal worden van de Verlosser. Onder die mooie Adventsafbeelding heeft onze ontwerper Ludo met grote letters ‘Goed Nieuws’ gezet. Maar kan dat wel, bij al dat sléchte nieuws van vandaag? 
Toch laten we dat staan. Nuchtere cijfers over zeespiegelstijging en coronabesmettingen kunnen je twee kanten opduwen. Die van pessimisme en gelatenheid, of die van vastberadenheid om de schouders eronder te zetten en de hoop en het geloof in een goede toekomst vast te houden. Wij willen dat ‘Adventsgeloof’ een duwtje geven door ook in deze uitgave mensen aan u voor te stellen die geloven in het leven. Zoals in het openingsartikel de profetes Debora in de bijbel, die met haar doortastendheid bevrijding bewerkstelligde. Ook inspirerende mensen van vandaag komen aan het woord die ons vertrouwen in het leven kunnen versterken. Natuurlijk vindt u ook artikelen die meer verstrooiend van aard zijn en die u hopelijk veel leesplezier bezorgen.

 

Dit is het laatste nummer van dit jaar. We hopen dat u met ons het nieuwe jaar mee ingaat, ook al moeten we wegens gestegen productieprijzen het jaarabonnement met één euro verhogen. Maar waar krijg je voor iets meer dan twee euro per keer zo’n mooi blad thuisgestuurd? Misschien is het een idee om iemand anders een abonnement te bezorgen als een leuk sinterklaas- of kerstcadeau! 
We wensen u een mooie Advent en Kersttijd vol Goed Nieuws en we treffen elkaar weer medio januari van het Nieuwe Jaar. 

Henk Erinkveld CSsR, Hoofdredacteur