Gerardus Magazine 2022-4

2022-4

Mededelingen

Pelgrimsoord Klooster Wittem

Vieringen in Wittem 

• Zaterdag, 19.00 uur: ‘kringviering’ van Woord en Gebed;  zondag om 09.00, 11.00 en 18.00 uur eucharistievieringen.  
• Door de week 08.00 uur ochtendgebed; op dinsdag en donderdag gevolgd door eucharistieviering. Op elke dinsdag om 12.00 uur ‘Twaalvuurtje’; elke donderdag 12.00 uur rozenkransgebed. Maandag t/m vrijdag om 18.00 uur: vesperviering. 


Speciale vieringen

• Een gebedsdienst met predikant Henri Nouwen (*1932- †1996). Deze bekende priester, bevlogen pastor en schrijver is weliswaar overleden, maar er zijn videopreken van hem bewaard gebleven. Rond een van die preken is een viering samengesteld met zang, schriftlezing en gebed. Deze bijzondere viering (met nagesprek) is in de Scala-ontmoetingsruimte op vrijdag 10 juni om 19.00 uur. Welkom!
• In de Veertigdagentijd was er elke zondagmiddag een Taizé-
viering: een half uur met meditatieve zang, een lezing en veel stilte, in de stijl van de Franse oecumenische Taizé-
gemeenschap. Vanwege de grote belangstelling gaan we ermee door; voorlopig op de laatste zondag van de maand om 17.00 uur in de Scala-zaal. Na zondag 29 mei is de eerstvolgende Taizéviering op zondag 26 juni.


Jaarfeest van Onze-Lieve-Vrouw van Altijddurende Bijstand

• Maandag 27 juni is de eigenlijke feestdag. Om 08.15 uur begint een pelgrimswandeling van 9 km vanuit de Sterre-der-Zeekapel bij de Rode Put in Simpelveld naar Wittem. De pelgrims komen op tijd aan om de speciale viering van 11.00 uur mee te maken.
• Ook de weekendvieringen op 25 en 26 juni staan in het teken van dit Wittemse Mariafeest. Om 11.00 uur is te gast het Twents Liturgiekoor o.l.v. Bram van der Beek. Onze collega Jeroen de Wit was lange tijd dirigent van dat koor, voordat hij naar Limburg kwam. Het was zijn wens om voordat hij met pensioen gaat, samen met zijn ‘oude’ koor in Wittem deze viering te kunnen verzorgen. 
• Al vele jaren branden rond de feestdag bij de icoon van Onze-Lieve-Vrouw van Altijddurende Bijstand vele honderden noveenkaarsen die met name door abonnees van het Gerardus Magazine zijn besteld. Uw kaars brandt daar ook als u tijdig € 5,- (of meer) overmaakt op banknr NL96 INGB 000 10 424 00 (voor België BE33 0631 6555 1046); vermeld ook uw intenties: “Een kaars voor…” Ze worden doorlopend op een scherm getoond. Met een extra donatie steunt u de voortgang van Pelgrimsoord Klooster Wittem. Op de achterkant en in een begeleidende brief leest u daar meer over. Van harte aanbevolen! 

 

Gezinsdag Bisdom Den Bosch bij Peerke

Op zaterdag 2 juli zijn gezinnen met kinderen in de basisschoolleeftijd welkom in Tilburg. In de voetstappen van Peerke ontdekken ze spelenderwijs op verschillende locaties met dansen, zingen, knutselen en weven zijn levensverhaal. Vanuit sommige plaatsen in het bisdom rijden er bussen. Opa’s en oma’s mogen ook mee op deze gezinsbedevaart! Vul snel het aanmeldingsformulier in op www.huisvoordepelgrim.nl (zie onder kopje ‘reisaanbod’). 

 

Voor meer informatie en aanmeldingen: 
zie www.kloosterwittem.nl  of bel de kloosterreceptie (tel 043 450 1741).