Gerardus Magazine 2023-2

2023-2

Tenslotte

Uit Wittem en omstreken

Lees artikel als pdf
 

Pelgrimsoord Klooster Wittem is dagelijks open van 08.00 tot 18.15 uur. In de winter is de glazen ingang links naast de kerk ook de toegang tot de kloosterkerk: dan blijft de hoofddeur gesloten! 
Receptie en boekwinkel zijn elke dag open tussen 9 en 17 uur. We zijn dan ook telefonisch bereikbaar via tel.nr. 043 4501741. Ons postadres: Wittemer Allee 34, 6286 AB Wittem. Alle informatie is ook te vinden op www.kloosterwittem.nl.

 

Vieringen in Wittem 

• Op zaterdag is er om 19.00 uur een ‘kringviering’ van Woord en Gebed; en op zondag zijn er eucharistieveringen om 09.00, 11.00 en 18.00 uur. 
• Door de week is er om 08.00 uur een ochtendgebed; op dinsdag en donderdag gevolgd door een eucharistieviering, en om 18.00 uur een avondgebed; elke donderdag wordt om 12.00 uur de rozenkrans gebeden voor de vrede.
• Aswoensdag 22 februari: 08.00 uur eucharistieviering met aswijding en opleggen van het askruisje. Dat gebeurt ook in de gebedsviering om 19.00 uur.
• Woensdag 15 maart, 11.00 uur: eucharistieviering op het jaarfeest van de H.Clemens Maria Hofbauer.

 

Overige activiteiten

• Vanaf zondag 26 februari: Taizé-vieringen elke zondag om 17.00 uur, met meditatieve zang en gebed, geïnspireerd door de eenvoudige eigen stijl van de oecumenische en internationale gemeenschap in Frankrijk. 
• Zaterdag 18 maart, 14.00 uur: boekenweeklezing door filosoof/dichter Hein Stufkens, n.a.v. zijn laatst verschenen dichtbundel ‘Tot aan het morgenlicht’. Inspiratiebronnen zijn voor hem o.a. de Franciscaanse piritualiteit, (zen)­boeddhisme en oosterse en westerse mystiek. Zie voor details www.kloosterwittem.nl.

• Zaterdag 1 april: Dag van de Pelgrim. Met korte wandelingen in de ochtend, een info-markt tussen de middag en een lezing ’s middags door Herman Vuijsje (bekend van zijn boek ‘Pelgrim zonder God’). Zie www.kloosterwittem.nl.

 



Lezers schrijven

U vindt het fijn om iets te horen wat mensen ervaren als ze een kaarsje op laten steken bij de H. Maria en Gerardus. Ik heb dat al een paar keer gedaan, en met succes. Mijn broer en zijn vrouw, die dicht bij ons woonden, zijn inmiddels gestorven, maar hun zoon en dochter kwamen altijd bij ons over de vloer en zijn als broer en zus voor onze kinderen. De zoon, onze neef dus, kwam onlangs huilend langs: zijn vrouw had longkanker en moest geopereerd worden. Ik heb meteen naar Wittem gebeld om twee noveenkaarsen achter elkaar te branden; 18 dagen dus. Al na een paar dagen belde mijn neef: de kaarsen hebben geholpen, want ze hoeft niet geopereerd te worden! Ze heeft wel pillen die ze altijd moet innemen. Maar het gaat goed. En mijn zoon, die prostaatkanker heeft is ook aan het genezen. Daar had ik ook twee noveenkaarsen voor laten opsteken. Dus ik geloof er wel in dat kaarsen bij Maria en Gerardus helpen! 
Hoogmade (ZH), dhr. A. den D.