Kloostertuin Wittem

AGENDA                

 

Weekendvieringen

za. 19:00 u. Kringviering van Woord en Gebed
zo. 09:00 u. Eucharistieviering
zo. 11:00 u. Eucharistieviering
zo. 18:00 u. Eucharistieviering

 

    

 

Vieringen door de week

Van maandag tot vrijdag om 8.00 uur ochtendgebed en om 18.00 uur avondgebed in de Clemenskapel samen met de kloostergemeenschap.
Op dinsdag- en donderdagochtend is er aansluitend aan het ochtendgebed om 8.00 uur een Eucharistieviering.


Kringviering op zaterdagavond

Iedere zaterdagavond is er in de kloosterkerk of Clemenskapel een viering van Woord en Gebed. Omdat we in een kring zitten noemen we deze dienst een Kringviering.

We steken kaarsjes aan onder het zingen van een Taizé-lied, we luisteren naar de woorden uit de Heilige Schrift die worden uitgelegd, we overdenken in stilte - soms bij muziek - wat ons bezighoudt en we bidden samen. Aan het eind van de viering brengen we de lichtjes bij de icoon van Maria of (op weg naar het feest van St.-Gerardus) bij het beeld van Gerardus. In de Veertigdagentijd geen lichtjes; dan leggen we een steen bij het kruis, in een vastenwoestijn.

Voor mensen die zoeken naar een meer verstillende manier van vieren. Hartelijk welkom!

De vieringen beginnen om 19.00 uur.

 


Wekelijks rozenkransgebed voor de vrede

Iedere donderdag wordt in Klooster Wittem de rozenkrans gebeden voor de vrede. Het geweld in het Midden-Oosten, de stromen van vluchtelingen overal op de wereld, de oorlog in Oekraïne en de voortdurende strijd in Afrika heeft het klooster ertoe gebracht het oude gebruik van het bidden van de rozenkrans weer op te pakken.

Het steeds weer bidden van 'Weesgegroetjes' afgewisseld met 'Onze-Vaders' heeft een meditatieve werking, het roept de ruimte op om open te staan naar Maria. We willen tot haar bidden voor de vrede en haar vragen ons bij te staan bij alles wat ons overkomt.

Het rozenkransgebed is iedere donderdag van 12.00 tot 12.30 uur.