Gerardus Magazine 2020-1

2020-1

Uitstap

Wie gaat er mee naar Gent?

Peter Schmidt heeft u ongetwijfeld nieuwsgierig gemaakt om ‘De aanbidding van het Lam Gods’ met eigen ogen te zien. Dat kan, samen met andere lezers van het Gerardus Magazine! Op maandag 20 april gaan we naar Gent!
 
Eerst bezoeken we de naast het hoofdstation gelegen ‘Clemenspoort’: het nieuwe stadsproject van de redemptoristen waarover we regelmatig berichten. We kijken er rond en eten er samen met medewerkers. Daarna zal professor Peter Schmidt ons wat meer vertellen over het ‘Lam Gods’, voordat we het zelf gaan bekijken in de Sint Baafskathedraal (ter plaatse vertellen kan niet: er wordt stilte van de bezoekers verwacht!). Uiteraard kunnen we daarna nog de prachtige Vlaamse stad bezoeken voordat we naar huis gaan…

 

We zijn van plm. 11.30 tot 17.00 uur in Gent. Daar komt nog tijd bij voor de heen- en terugreis, afhankelijk van waar u woont. Wie vanuit Wittem mee wil reizen moet rekenen op minstens twee uur heen en twee uur terug (vanaf opstapplaats Motel Urmond anderhalf uur).

 

Maar eh… hoe organiseren we zo’n lezersreis? Via deze vooraankondiging peilen wij eerst de belangstelling . Hoeveel mensen willen er mee? Waar wonen ze? Loont het de moeite om een of meer bussen te laten rijden en langs welke opstapplaatsen? 

 

Over de kosten kunnen we ook nog weinig zeggen. We hopen dat er sponsors bereid zijn (wie weet in ons midden?!) om deels de busreis en/of de verblijfskosten in Gent te vergoeden. Een eigen bijdrage in de kosten lijkt ons wel redelijk.


OPROEP. Meld u vóór 7 februari, als u in principe op maandag 20 april mee wilt gaan naar Gent. Met de binnengekomen gegevens gaan we aan de slag om u in de volgende Gerardus (van begin maart) een uitgewerkt voorstel te presenteren, waarop u zich definitief kunt opgeven.

 

Laat ons schriftelijk (per post of per email *) vóór 7 februari weten:
– Of u (en met hoeveel personen) op maandag 20 april in Gent van de partij wilt zijn.
– Of u dan op eigen gelegenheid naar Gent komt of gebruik wilt maken van eventueel door ons georganiseerd (bus)vervoer of carpool-mogelijkheden.
– Als u op eigen gelegenheid naar Gent gaat, maar mensen kunnen met u meerijden, meld ons dat dan ook! 

 

Het is van groot belang voor de verdere organisatie, dat u uw naam en adres vermeldt. En als u zich per post aanmeldt, dan ook een telefoonnummer .

*  Per post: Klooster Wittem, Antwoordnummer 8900, 6286 AB Wittem (geen postzegel nodig)
*  Per email: gerardusmagazine@kloosterwittem.nl

P. Henk Erinkveld CSsR, Hoofdredacteur