Gerardus Magazine 2020-4

2020-4

Ten slotte

Berichten

VIERINGEN IN CORONATIJD

 

Toen de kopij van deze Gerardus naar de drukker moest, was nog onduidelijk of en welke versoepelingen er vanaf juni komen wat betreft het bezoek aan kerkdiensten. Wellicht kunnen we terug naar de normale aanvangstijden, maar zal het aantal toegelaten bezoekers stapsgewijze vergroot worden. Kijk op www.kloosterwittem.nl voor de 
actuele stand van zaken. Of bel (in de ochtenduren) naar +31 (0)43 4501741.
In ieder geval gaat de sacramentsprocessie (‘bronk’) van zondag 7 juni niet door; ook kunnen er voorlopig geen groepsbedevaarten naar Wittem komen. Hoe we gestalte kunnen geven aan het feest van O.L.Vrouw van Altijddurende Bijstand (zaterdag 27 juni) wisten we nog niet bij het ter perse gaan van dit nummer.
Wij hopen van harte dat iedereen deze moeilijke periode gezond doorkomt en dat we spoedig weer in staat zijn groepen te ontvangen en samen liturgie te vieren. We verliezen elkaar niet uit het oog en uit het hart! Zie achterzijde.


GAAN PELGRIMSREIZEN DOOR?

 

- De vierdaagse fietspelgrimage van 2 t/m 5 juni (van 
Wittem naar Roermond en terug) gaat niet door. De aangemelde deelnemers hebben daarover al bericht ontvangen. 
- De zevendaagse pelgrimswandeling, PeerkePad, van de heilige Gerardus in Wittem naar de Zalig Petrus Donders in Tilburg, van 6 t/m 12 september a.s., heeft meer kans van slagen. Zij het in kleiner gezelschap en met inachtneming van een aantal regels. De aangemelde deelnemers, momenteel een achttal, houden we op de hoogte. 
- De zevendaagse busreis naar de H.Clemens Maria Hofbauer in Wenen en zijn geboortestreek in Tsjechië, van 1 tot 7 oktober a.s., gaat helaas niet door, zo is besloten met medeorganisator het Huis van de Pelgrim. De 11 mensen die zich hadden opgegeven krijgen uiteraard bericht daarover.
- Een zevendaagse vliegreis naar het Land van Alfonsus en Gerardus (Zuid-Italië) was dit jaar niet gepland. Het Huis van de Pelgrim en wij hopen dat we wel weer kunnen gaan in het najaar van 2021.

 

Hebt u – los van de huidige omstandigheden – interesse in een van zulke pelgrimsreizen, meldt u zich dan vrijblijvend aan via info@kloosterwittem.nl. De getoonde interesse is medebepalend voor onze plannen voor 2021 en later! En we houden u als eerste op de hoogte!

 

HELP DE VOEDSELBANK

 

De coronacrisis heeft ook economische gevolgen. Veel mensen verliezen hun baan of gaan in inkomen sterk achteruit. Steeds meer wordt een beroep gedaan op de voedselbank. De bisschoppen roepen op om individueel naar de kerk te blijven gaan, niet alleen om er te bidden, maar ook om iets te brengen voor de voedselbank. Wittem is een inzamelpunt: in de Gerarduskapel staat een krat waar men (houdbare) voedingsproducten kan doen. Regelmatig moeten we hem legen en rijden we met een volle auto naar het distributiecentrum van de Voedselbank Zuid-Limburg. Misschien is er in uw eigen parochie ook zo’n inzamelpunt. Op de website van de Voedselbank vindt u een lijstje met geschikte producten: www.voedselbanken.nl


KLOOSTER VERKOCHT; KLOOSTER WITTEM VERNIEUWT!

 

Het contract is getekend voor de al lang aangekondigde verkoop van het kloostercomplex van Wittem. Namens de redemptoristen tekende provinciaal overste p. Jan Hafmans op 21 april j.l. het contract en de heer Carlus Lenferink deed dat namens de Lenferinkgroep uit Zwolle. De overdracht is per 1 juli a.s. Tevens werden contracten getekend waardoor de redemptoristen twee verdiepingen aan de achterzijde terughuren voor de eigen bewoning en nog diverse ruimtes voor kantoor- en werkdoeleinden. Kerk en kapellen blijven beschikbaar voor liturgie en pastoraat. Nu de verkoop een feit is, kunnen de plannen uitgewerkt worden om de Geraduskapel om te bouwen tot receptie, boekwinkel en ontmoetingzaal (‘Scala’). Die plannen worden gepresenteerd via een wijdverspreid vouwblad. We hopen dat direct na de zomervakantie kan worden begonnen met de verbouwing,  zodat eind van dit jaar ‘het nieuwe Wittem’ klaar is. 
De gesprekken van de nieuwe eigenaar met twee andere huurders zijn bijna rond: met een organisatie die woon/zorgappartementen gaat inrichten in het Klooster; en een huurder die ervoor zorgt dat de culturele activiteiten in de kloosterbibliotheek voortgezet worden.