Gerardus Magazine 2021-8

2021-8

Tenslotte

Wat volgt is onder voorbehoud, afhankelijk van dan geldende corona-maatregelen. Zeker geldt: 1,5 meter afstand houden; en mondkapje op als u rondgaat door kerk, kapellen, boekwinkel en Scala-ontmoetingsruimte. Kijk op www.kloosterwittem.nl of bel tijdens kantooruren 043 450 1741 voor de meest actuele informatie.

 

Vieringen in Wittem

 

In de Advent
• Elke zaterdag is er om 19.00 uur een Kringviering rond Woord en Gebed. Deze kleinschalige sfeervolle viering bevelen wij aan, als u in het weekend met ons mee wilt vieren, maar (nog) niet met velen bijeen wilt zijn. 
• Op de laatste Adventszaterdag (18 december) heeft de Kringviering een speciaal karakter: ‘A festival of Lessons and Carols’. Dit is een zangdienst naar Anglicaans model, als voorbereiding op het kerstfeest. Bijbellezingen worden afgewisseld met Kerstcarols (in Nederlandse vertaling). Poppeia Berden (orgel) en Bibi Ortjens (sopraan) verlenen medewerking.
• Op zondag zijn er eucharistievieringen om 09.00, 11.00 en 18.00 uur voor maximaal 50 mensen (dan is 1,5 m afstand houden mogelijk); zijn er méér mensen dan kan men de viering volgen op een groot scherm in de Scala-ontmoetingsruimte. U kunt ook on-line met ons verbonden zijn: elke zondag om 11.00 uur en bij enkele bijzondere vieringen via www.kloosterwittem.nl/live.
• Op de vier Adventszondagen (28 november, 5, 12 en 19 december) is er om 17.00 uur een zgn. Taizé-viering, bestaande uit een lezing uit de profeet Jesaja, stilte, gebed en veel Taizé-liederen. Die zijn afkomstig uit de oecumenische kloostergemeenschap van Taizé, Frankrijk: eenvoudige, meditatieve liederen in meerdere talen, die uitnodigen tot (volop of zachtjes) meezingen. Er worden ook lichtjes ontstoken, symbool van ons verlangen naar het komende Feest van Licht.

 

Kerstvieringen

Let op! Voor de vieringen op 24, 25 en 26 december is vooraanmelding noodzakelijk. Dat kan  vanaf 15 december via de website of telefonisch tijdens kantooruren.


• Op Kerstavond, vrijdag 24 december,  zijn er vieringen om 19.00 uur en 22.00 uur. Onzeker is nog of resp. Popkoor Galou uit Gulpen en ons Gemengd Zangkoor Partij-Wittem medewerking kunnen verlenen…
• Op Kerstdag, zaterdag 25 december, is er om 09.00 uur een eucharistiering in de kerk. Tegelijkertijd is er voor de allerkleinsten een herdertjesviering in de Scalaruimte. Verkleed als Maria, Jozef, herdertje of engeltje kunnen zijn  aan het Kerstspel meedoen. 
• Op Kerstdag is er ook een viering om 11.00 uur en om 18.00 uur.
• Op Tweede Kerstdag (zondag 26 december) is er alléén om 09.00 en 11.00 uur een eucharistieviering. Er is geen avondmis om 18.00 uur! 
• Op Oudejaarsavond, vrijdag 31 december, is er om 19.00 uur een Dankdienst.
• Op Nieuwjaarsdag, zaterdag 1 januari 2022, zijn er eucharistievieringen alleen om 09.00 uur en 11.00 uur; dus niet om 18.00 uur!


Wat niet doorgaat…

• Voor eind november en in december waren een aantal lezingen en andere samenkomsten gepland die we allemaal hebben geannuleerd. Hopelijk gaan de bovengenoemde liturgische vieringen wél door; maar wees voorzichtig en geef elkaar de ruimte! 
• Ook dit jaar vindt de SPV het niet verantwoord om op de vierde Adventszondag de ook bij lezers van dit blad populaire pelgrimswandeling naar Banneux te houden. Zie www.spvlimburg.nl
• Vorig jaar kon ‘Kerst in de Kloostertuin’ maar één weekend doorgaan; de lockdown maakte daar abrupt een einde aan. Vol goede moed waren al vele vrijwilligers actief om daar dit jaar iets extra moois van te maken… De vooruitzichten zijn op dit moment (medio november) zodanig dat we het niet verantwoord achten zo’n kerstevenement verder voor te bereiden. Wel hopen we nog op kleinschalige momenten in een sfeervol ingerichte Scala-ontmoetings­ruimte…

 

Nogmaals: kijk op www.kloosterwittem.nl voor de laatste informatie.