Gerardus Magazine 2022-5

2022-5

Tenslotte

Mededelingen

Vieringen in wittem 

• Zaterdag, 19.00 uur: ‘kringviering’ van Woord en Gebed; zondag eucharistievieringen om 09.00, 11.00 en 18.00 uur 
• Door de week 08.00 uur ochtendgebed; op dinsdag en donderdag gevolgd door eucharistieviering. Op elke dinsdag om 12.00 uur ‘Twaalvuurtje’: kwartiertje even stil staan midden op de dag; elke donderdag 12.00 uur rozenkransgebed. Maandag t/m vrijdag om 18.00 uur: vesperviering. 
• Op de laatste zondag van elke maand (31 juli, etc.) is er om 17.00 uur in de ontmoetingsruimte van Scala een meditatieve viering in de traditie van de oecumenisch gemeenschap van Taizé.


Ontmoetingsdag met en voor Oekraïense vluchtelingen

• Op zaterdag 16 juli is er een viering in de Oekraïense taal en ritus, speciaal voor vluchtelingen uit dat landé. De Oekraïense redemptorist Ruslan Pikh, werkzaam in Antwerpen, is de voorganger. Met hem komen twee zusters mee die vanuit Oekraïne deze maand naar België gekomen zijn om met name vakantie-activiteiten te doen met de vele Oekraïense kinderen. Ook in Wittem kunnen kinderen spelen in de kloostertuin en wordt er samen met de moeders eten klaargemaakt en gegeten.


Wandelen in Wittem

Met name op de zondagmiddagen zijn er allerlei groepswandelingen van 4 tot 12 kilometer. Kies op de website van Klooster Wittem een tocht die bij u past: een horen, zien en zwijgenwandeling, een wandellotto (ra, ra, wat is dat?), een kruisjesontdekkingstocht, een wandeling door Wittems verleden en zelfs een Gerardusbierwandeling. Heel bijzonder wordt de tocht op maandag 1 augustus (jaarfeest van de stichter Sint Alfonsus) naar het gerestaureerde Missiekruis op de Gulperberg: wat heeft dat met de stichting van het Wittemse redemptoristenklooster te maken? 
Individueel kunt u op pad met de Wittemse rugzak of door de envelopjeswandeling te lopen. En: er is nog plek bij de zevendaagse PeerkePad-groepswandeling van Wittem naar Tilburg van 4 tot en met 10 september a.s.!


Kunst en cultuur in Wittem

Naast wandelen is er ook veel te zien en te horen in Wittem, zoals een kazuifel-tentoonstelling (16/17 juli), inloopconcerten op 31 juli (door Jeroen de Wit, viool en Benoît Eggen, piano), op 14 augustus (Marialiederen door Ben Dassen), en op 4 september (strijkkwartet). Op zondag 14 augustus, dag vóór Maria Hemelvaart, houden wij de volkscultuur levend van het verzamelen van de ‘kroedwusj’. 


Rondleidingen

Elke week is er op woensdag en zaterdagmorgen (behalve op 16 juli) van 11.00 tot 13.00 uur een rondleiding door kerk en kapellen, de tuin en grafkelder, en de monumentale kloosterbibliotheek. Kosten € 10,- pp, incl. koffie/thee en vlaai na afloop in de voormalige refter. U kunt zich tot 09.30 uur van de betreffende dag opgeven via de website of de kloosterreceptie.

Voor meer informatie en aanmeldingen: 
zie www.kloosterwittem.nl/rondleidingen of bel tijdens kantooruren de kloosterreceptie (tel 043-4501741).